ALBLASSERDAM -Twee teams uit groep 8 van christelijke basisschool Het Kompas uit Alblasserdam zijn donderdag 23 maart 2023 ook in de prijzen gevallen tijdens de Techniekspelen. Kinderen van basisschool ’t Nokkenwiel in Alblasserdam vielen ook in de prijzen, want zij maakten de snelste muizenvalauto. De spelen werden georganiseerd door Het Willem de Zwijger College, De Lage Waard en Het Griendencollege. Achttien scholen deden mee aan deze spannende, technische en creatieve wedstrijd. In de weken voorafgaand aan de finale werd er hard gewerkt aan het bouwen van een muizenvalauto. Technisch inzicht was nodig om de auto aan het rijden te krijgen.

Ruim 12 meter reed de auto van het team van de ‘Scootmobiel’; Jorien, Sem en Manuel bouwden hieraan en bleven de prestaties verbeteren. Dit resulteerde in een mooie 2e plaats. Het creatieve team van de ‘Bad Mobiel’, Saphira, Stein en Isla,  zag de inspanningen beloond met de 1e prijs voor mooiste auto.

De 2 teams waren aanwezig tijdens de finale, die gehouden werd in het bedrijf DSM in Sliedrecht. De rest van de kinderen van groep 8 kon via een livestream in de klas meekijken en meejuichen.

’t Nokkenwiel won de eerste prijs.

Deel dit bericht via...