NIEUW-LEKKERLAND – De vuurwerkshow die donderdag 16 maart 2023 gehouden zou worden op de parkeerplaats aan de Vletstraat in Nieuw-Lekkerland gaat niet door. Voor de show, die aangeboden zou worden door de ondernemersvereniging die 25 jaar bestaat, was akkoord gegeven door de provincie, maar daar is de provincie woensdag 15 maart op teruggekomen, na een melding dat op 15 maart het broedseizoen start en dat er naast de parkeerplaats een weiland is waar mogelijk vogels komen om te broeden. De ondernemersvereniging spreekt van een ‘baaldag’ en bekijkt de mogelijkheden om de show op een later moment dit jaar alsnog aan te bieden. Het vuurwerk dat vanuit Duitsland naar Nieuw-Lekkerland zou komen, moet weer teruggestuurd worden. 

De Nieuw-Lekkerlandse ondernemersvereniging werd 25 jaar geleden opgericht op initiatief van Gerrit Damsteegt, Cock Janse, Jan de Lange en de toenmalige directeur van de Rabobank Henk Bezemer. Alle ondernemers in het dorp werden aangeschreven en dit resulteerde in vijftig positieve reacties. De initiatiefnemers, aangevuld met Henk Wildeboer, vormden het eerste bestuur, waarvan Jan de Lange de voorzitter werd en tot op heden nog de voorzitter is.

Het bestuur heeft als doel het behartigen van de belangen van de ondernemers. Daarnaast fungeert het bestuur als spreekbuis richting de plaatselijke en regionale overheden. Verder is het bestuur het aanspreekpunt voor de ondernemers in Nieuw-Lekkerland en Kinderdijk.

De show was een cadeau aan de Nieuw-Lekkerlanders. Daarnaast heeft het bestuur besloten om de speeltuinvereniging Middelweg, in verband met haar 75-jarig bestaan, een bijdrage van 1.000 euro te schenken voor een aan te schaffen speelmolen.

Deel dit bericht via...