ALBLASSERDAM – In winkelcentrum Makado in Alblasserdam wordt door de winkeliers nog steeds veel overlast door jongeren ervaren. Om die reden is er in de afgelopen maanden beveiliging ingezet. Een nieuwe maatregel is dat vanaf deze week enkele ingangen van het winkelcentrum na 18.00 uur worden afgesloten. “Vanwege de aanhoudende overlast en vernielingen zijn wij genoodzaakt om vanaf deze week enkele ingangen van ons winkelcentrum dagelijks om 18.00 uur te sluiten. Met uitzondering van de koopavond. Ons centrum is 6 dagen per week, tot aan de openingstijden van Albert Heijn, via de hoofdingang te bereiken. We hopen hiermee de vernielingen, overlast en toegang met elektrische steps, fietsen en scooters tegen te gaan,” zo laat het Makado weten.

In het winkelcentrum is al langere tijd overlast. De inzet van de beveiliging heeft wel geholpen, maar, zo meldt het Makado, “helaas zijn er ondanks deze inzet nog steeds incidenten waarbij er een ruit gesneuveld is, het terras van Délifrance bevuild is en al het grind uit de bloembakken door het hele winkelcentrum ligt en reclameborden zijn omgegooid.” De kinderen en jongeren worden door de beveiligers en door de winkeliers regelmatig aangesproken op hun gedrag.

Overdag blijven ook alle zij-ingangen van het Makado gewoon open. De maatregel voor sluiting geldt alleen in de avond. Klanten zijn via de hoofdingang welkom.

Deel dit bericht via...