ALBLASSERDAM – Winkelcentrum Makado in Alblasserdam is zaterdag 11 maart 2023 feestelijk heropend door een aantal winkeliers. Het was zaterdag precies 51 jaar geleden dat het centrum werd geopend. Omdat het vorig jaar nog niet mogelijk was hier uitgebreid bij stil te staan, is besloten om dat dit jaar wel te doen. De ludieke openingsactie bleef zaterdag niet onopgemerkt. Voor het publiek lag de langste rode loper van Nederland klaar en bij de hoofdingang stond de metershoge Grande Dame van De Rode Lopers.

Nadat de onderneemsters Marja van Zessen van DA en Helen van der Wulp van Delifrance op de rode knop hadden gedrukt en de confettikanonnen afgeschoten waren, kon het publiek via de geopende jurk het Makado in. De eerste vijftig mensen die via die route het centrum in liepen, kregen een MaKADObon.

Schminken en traktatie
Met een geboortekaartje en beschuit met muisjes werd de opening 51 jaar geleden aangekondigd en gevierd. Alle activiteiten en evenementen die het aankomende jaar georganiseerd worden hebben een knipoog naar de historie. Daarom trakteerde de winkeliersvereniging ook deze ochtend. Ditmaal niet op beschuit met muisjes, maar op chocolade met muisjes. Alle feestelijkheden werden omlijst met vrolijke muziek en de kinderen konden gratis geschminkt worden.

Stempelspaaractie
Zaterdag vond ook de eerste trekking plaats van de stempelspaaractie. Er zijn 5 prijzen ter waarde van minimaal 50 euro verloot onder de bezoekers die de volle spaarkaart hebben ingeleverd. Van vrijdag 3 maart tot en met vrijdag 28 april loopt de spaaractie van het winkelcentrum. Bezoekers kunnen de spaarkaarten ophalen bij de winkels en horecagelegenheden in het Makado. Bij iedere aankoop van minimaal 15 euro, wordt een stempel in de kaart gezet.

Hoofdprijs: midweek weg voor 6 personen
Op zaterdag 11, 18 en 25 maart en op zaterdag 1, 8, 15, 22 en 29 april worden de kartonnen brievenbussen geleegd en worden de winnaars bekend gemaakt. Op 29 april wordt de hoofdprijs verloot. De hoofdprijs is een midweekvakantie voor 6 personen in een accommodatie van Roompotvakanties op basis van beschikbaarheid. Meer informatie over de spaaractie is te vinden op deze website.

Aanstaande maandag volgt er nog een video van de feestelijke heropening.

Deel dit bericht via...