ALBLASSERDAM / BREDA – Justitie eist vier jaar cel tegen de man die verdacht wordt van het leveren van een wapen en munitie aan John S. Die schoot op 4 en 6 mei vorig jaar drie mensen dood en verwondde er twee ernstig. Dat gebeurde in Vlissingen en op zorgboerderij Tro Tardi. De verdachte Nuri M. stond vrijdag in Breda voor de rechter. Hij werd op 7 juli vorig jaar opgepakt, een dag voor de eerste pro forma-zitting tegen John S. Justitie kwam de 37-jarige Amsterdammer op het spoor via het wapen dat was gebruikt voor het doden van een schoenmaker in Vlissingen op 4 mei 2022.

Twee dagen later volgde het drama op de zorgboerderij in Alblasserdam. John S. zou met zijn wapenleverancier in contact zijn gekomen via Telegram of Instagram. M. bood daar onder de naam ‘Rooie Leen’ wapens en kogels aan.

Bij zijn aanhouding en doorzoeking van het appartement van M. in Amsterdam vond de politie meerdere wapens, kogelpatronen en 1.100 gram synthetische drugs. M. zegt dat hij nog niet lang handelde in wapens, maar justitie gelooft daar niets van. Zij eiste vrijdag vier jaar cel.

Tekst: Rijnmond.nl

Deel dit bericht via...