ALBLASSERDAM – Voor bezoekers van winkelcentrum Makado gaat zaterdag 11 maart 2023 de rode loper uit. Om 10.00 openen de winkeliers het winkelcentrum symbolisch opnieuw, precies op de datum van de opening van 51 jaar geleden. “Wij nodigen onze bezoekers van harte uit hierbij aanwezig te zijn. De hele ochtend wordt het winkelende publiek groots welkom geheten. Wat dat precies inhoudt, is nog een feestelijke verrassing,” laat de winkeliersvereniging weten. Wie bij de opening aanwezig is en één van de vijftig mensen is, die als eerste het winkelcentrum inloopt, maakt kans op een MaKADObon.

Schminken en traktatie
Met een geboortekaartje en beschuit met muisjes werd de opening 51 jaar geleden aangekondigd en gevierd. Alle activiteiten en evenementen die het aankomende jaar georganiseerd worden hebben een knipoog naar de historie. Daarom trakteert de winkeliersvereniging ook deze ochtend, alleen niet op beschuit met muisjes, maar chocolade met muisjes. Alle feestelijkheden deze ochtend worden omlijst met vrolijke muziek en de kinderen kunnen geschminkt worden.

Stempelspaaractie
Zaterdag vindt ook de eerste trekking plaats van de stempelspaaractie. Er worden 5 prijzen ter waarde van minimaal 50 euro verloot onder de bezoekers die de volle spaarkaart hebben ingeleverd. Van vrijdag 3 maart tot en met vrijdag 28 april loopt de spaaractie van het winkelcentrum. Bezoekers kunnen de spaarkaarten ophalen bij de winkels en horecagelegenheden in het Makado. Bij iedere aankoop van minimaal 15 euro, wordt een stempel in de kaart gezet.

Hoofdprijs: midweek weg voor 6 personen
Op zaterdag 11, 18 en 25 maart en op zaterdag 1, 8, 15, 22 en 29 april worden de kartonnen brievenbussen geleegd en worden de winnaars bekend gemaakt. Op 29 april wordt de hoofdprijs verloot. De hoofdprijs is een midweekvakantie voor 6 personen in een accommodatie van Roompotvakanties op basis van beschikbaarheid. Meer informatie over de spaaractie is te vinden op https://makadoalblasserdam.nl/evenementen/stempelactie-50jaar/

Geschiedenis
Op 11 maart 1972 opende het eerste deel van ons winkelcentrum. Alle inwoners van Alblasserdam kregen een geboortekaartje door de brievenbus en het winkelcentrum werd geopend door een enorme beschuit met muisjes aan te snijden.

Deel dit bericht via...