NIEUW-LEKKERLAND – Donderdagavond 16 maart 2023 vindt op de parkeerplaats in de Vletstraat in Nieuw-Lekkerland een vuurwerkshow plaats. De show, die om 21.30 uur start, wordt aangeboden aan de inwoners van het dorp door de ondernemers van de Ondernemersvereniging uit Nieuw-Lekkerland (OVN). OVN bestaat dit jaar namelijk 25 jaar. Daarnaast heeft het bestuur besloten om de speeltuinvereniging Middelweg, in verband met haar 75-jarig bestaan, een bijdrage van 1.000 euro te schenken voor een aan te schaffen speelmolen.

De Nieuw-Lekkerlandse ondernemersvereniging werd 25 jaar geleden opgericht op initiatief van Gerrit Damsteegt, Cock Janse, Jan de Lange en de toenmalige directeur van de Rabobank Henk Bezemer. Alle ondernemers in het dorp werden aangeschreven en dit resulteerde in vijftig positieve reacties. De initiatiefnemers, aangevuld met Henk Wildeboer, vormden het eerste bestuur, waarvan Jan de Lange de voorzitter werd en tot op heden nog de voorzitter is.

Het bestuur heeft als doel het behartigen van de belangen van de ondernemers. Daarnaast fungeert het bestuur als spreekbuis richting de plaatselijke en regionale overheden. Verder is het bestuur het aanspreekpunt voor de ondernemers in Nieuw-Lekkerland en Kinderdijk.

De OVN heeft zich in de afgelopen jaren met tal van zaken bezig gehouden. Zo kwamen onder meer de onderwerpen bereikbaarheid, verkeersveiligheid en het realiseren van een bedrijventerrein aan bod. De OVN meldt verder: “Vooral het bedrijventerrein Veenweide vraagt veel aandacht van het bestuur. Graag had het bestuur de uitbreiding van de Veenweide dit jubileumjaar willen realiseren, maar helaas gaat dit erg moeizaam. Ook maakt de ondernemersvereniging deel uit van de federatie Drechtsteden met als doel elkaars belangen te kunnen behartigen en krachtiger te kunnen lobbyen. De leden van de ondernemerskring komen gemiddeld 5 keer per jaar bij elkaar, vaak gecombineerd met een bedrijfsbezoek. Inmiddels telt de ondernemersvereniging 72 leden. Nieuwe leden kunnen zich aanmelden via [email protected]

Deel dit bericht via...