ALBLASSERDAM – Jacobus en Roos Carels uit Alblasserdam zijn woensdag 1 maart 2023 vijftig jaar getrouwd. Locoburgemeester Margreet de Deugd ging dinsdag 28 februari alvast op felicitatiebezoek. Zij feliciteerde het gouden echtpaar en overhandigde, namens het gemeentebestuur, een bos bloemen als cadeau. Het echtpaar had voor de bezoekers zelf martabak en loempia’s gemaakt. Deze vielen in de smaak.

Vakantieliefde
Meneer en mevrouw Carels wonen al jaren in Alblasserdam. De twee leerden elkaar kennen tijdens een vakantie in Indonesië. Bij meneer (83) was het liefde op het eerste gezicht; bij mevrouw (73) duurde dit iets langer. Uiteindelijk ontstond er wederzijdse liefde en gaven de twee elkaar op 1 maart 1973 het jawoord.

Jappenkamp
De vader van Jacobus is in Nederland geboren en woonde in Groningen. Hij werd uitgezonden naar Indonesië. Daar is hij uiteindelijk, op relatief jonge leeftijd, in een Jappenkamp overleden. Zoon Jacobus kwam in 1956 naar Nederland en woont al sinds 1958 in Alblasserdam. Mevrouw, die op Midden-Java woonde, kwam later naar Nederland. Het echtpaar heeft in diverse woningen in de wijk Kinderdijk in Alblasserdam gewoond en woont inmiddels al weer lange tijd naar tevredenheid in de Klaproosstraat.

Scheepsbouwers
Meneer heeft in zijn werkzame leven bij de scheepsbouwers Verolme, Kloos Kinderdijk en Van der Giessen de Noord gewerkt.

Feest
Jacobus en Roos Carels hebben vijf kinderen, waar er nog één van thuis woont. Verder hebben zij drie kleinkinderen. Het gouden huwelijksfeest zou aanvankelijk op de trouwdag 1 maart worden gevierd, maar in verband met een overlijden is dat uitgesteld. Op een later moment wordt er met de familie alsnog stilgestaan bij het huwelijksjubileum.

Deel dit bericht via...