KINDERDIJK – Directeur-bestuurder Peter-Jan van Steenbergen van Werelderfgoed Kinderdijk heeft woensdag 15 februari 2023, samen met alle winnende fotografen, een nieuwe fototentoonstelling geopend in het bezoekerscentrum in Kinderdijk. In het bezoekerscentrum hangen de komende maand ruim 30 foto’s. In de afgelopen periode konden mensen hun favoriete foto inzenden. Uit de 400 inzendingen, werden dertig exemplaren gekozen.

De vraag waar de wedstrijd op gebaseerd was, luidde: “Wat is jouw mooiste herinnering aan Kinderdijk?”. Honderden mensen van over de hele wereld zonden foto’s in. Voor de winnaars waren er een drankje, gratis tickets voor onder meer de museummolens en de rondvaartboot en ze mogen aan het eind van de maand hun afgedrukte foto ophalen en mee naar huis nemen.

De fotowedstrijd werd georganiseerd ter ere van het 25-jarig jubileum als UNESCO Werelderfgoed. Fotoclub Molenwaard heeft geholpen bij de realisatie van de expositie.

Op woensdag 15 februari opende UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk ook weer de deuren voor haar bezoekers en is het toeristenseizoen  weer geopend. Dat betekent dat de bezoeklocaties zoals de museummolens weer toegankelijk zijn.

 

Foto: Twan Beukers.

Foto: Annet Louter.

Foto: Vladimir Beroev

Foto: Rens de Groot

Foto: Marie-José van der Velde

Foto: Ingrid Koppelaar

Foto: Henk-Jan Ros

Foto: Gerhard Jordaan

Deel dit bericht via...