ALBLASSERDAM – De actie van de 10-jarige Gwen Spreeuwenberg uit Alblasserdam om geld in te zamelen voor hulp aan de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië is een boven verwachting groot succes geworden. Gwen heeft maar liefst 2036,22 euro weten in te zamelen, door langs de Oude Torenweg in Alblasserdam en in het Makado op haar gitaar te spelen. Woensdag 15 februari deden ook twee vriendinnen van Gwen mee met de inzamelactie. Het bedrag wordt woensdagavond overgemaakt naar Giro555.

Gitaarspelen
Nadat Gwen de hartverscheurende beelden had gezien van de aardbevingen in Turkije en Syrië vond ze dat ze in actie moest komen. Afreizen naar het rampgebied om hulp te verlenen gaat niet en dus bedacht ze een manier om toch te helpen: geld inzamelen met gitaarspelen. “Ik zit op gitaarles in Nieuw-Lekkerland en kan drie liedjes spelen. Eén liedje kan ik helemaal spelen en twee andere liedjes kan ik tot de helft spelen,” vertelde de tiener.

Opbrengst
Afgelopen week kwam Gwen diverse malen in actie langs de Oude Torenweg en in winkelcentrum Makado. Aan de oproep om bij Gwen langs te gaan om te doneren, werd massaal gehoor gegeven, met als resultaat een opbrengst van ruim 2000 euro.

Bij Rijnmond en Klokradio
RTV Rijnmond heeft woensdagmiddag 15 februari 2023 opnames gemaakt bij Gwen in Alblasserdam. Deze beelden zijn zojuist uitgezonden in het programma Rijnmond Vandaag. De beelden zijn hier terug te zien. (vanaf ongeveer 07.00 minuten) Daarnaast was Gwen woensdag in de uitzending bij Klokradio. (vanaf ongeveer 39 minuten)

Groot hart
Bij de Yunus Emre Moskee in Alblasserdam wordt Gwen een meisje met een groot hart genoemd.

Deel dit bericht via...