ALBLASSERDAM – Twee meisjes van 10 jaar oud zijn maandagavond 13 februari 2023 rond 18.30 uur lastiggevallen door twee jongens van naar schatting 16 à 17 jaar oud. Dat meldt de vader van één van de kinderen. Het voorval vond plaats op het Elsenpad in Alblasserdam. Dit pad loopt vanaf de Randweg tot aan de Nicolaas Beetsstraat, achter de woningen aan de Da Costastraat. “De jongens zeiden intimiderend ‘van je fiets af! Nu!’ De meiden probeerden snel door te fietsen, maar werden staande gehouden door de jongens,” vertelt de vader.

De vader vervolgt: “Bij onze dochter werd in haar fietsmandje gekeken naar de spullen die ze bij zich had. Van de vriendin van mijn dochter werd de fietssleutel afgepakt. Daarna gingen ze er vandoor. Na enige tijd kwamen ze terug om de sleutel te geven. Eén van de jongens had blijkbaar een schuldgevoel gekregen. Het hele voorval kwam zeer bedreigend en intimiderend over. De meiden zijn erg geschrokken en bang.”

De ouders van de 10-jarige meisjes willen graag weten wie de jongens  zijn. Verder zijn ze op zoek naar eventuele getuigen en naar camerabeelden.

De meisjes geven als beschrijving van de jongens:
Jongen 1
Donkere huidskleur met afro kapsel. Witte sportschoenen en blauwe jeans. Camouflage jas bruin met groene vlekken met capuchon.

Jongen 2
Lichtgetint, kort donker haar. Zwarte jas met capuchon. Witte sportschoenen en blauwe jeans.

Het tweetal zou zijn weggelopen richting de Randweg / Waalsmondelaan.

De wijkagent wordt op de hoogte gesteld en daar zijn tips welkom via het nummer 0900-8844. Tips per mail kunnen naar de vader via het adres [email protected]

Deel dit bericht via...