ALBLASSERDAM – Afgelopen zaterdag en zondag, 11 en 12 februari 2023, vonden de Speedo Jaargangfinales plaats in Leiden. Dit betreft een Nederlands Kampioenschap voor minioren. Drie zwemmers van Zwem -en Poloclub Wiekslag uit Alblasserdam hadden zich weten te plaatsen voor dit NK.

Fien Provily wist op zaterdag twee podiumplaatsen te behalen. Bij de meisjes minioren 4 en later, zwom Fien op de 100 meter rugslag, 9 seconden af van haar oude tijd. Ze zwom hiermee naar een derde plaats in een tijd van 1.30.23.  Bij de 100 meter vrije slag wist Fien zich 6 seconden te verbeteren en zwom hiermee opnieuw naar de derde plaats in een tijd van 1.19.74.

Shahin Lodder zwom op zaterdag de 100 meter schoolslag en de 100 meter wisselslag bij de jongens minioren 5. Shahin verbeterde zijn tussentijd op de 100 m schoolslag met wel 3 seconden. Bij de 100 meter wisselslag zwom Shahin er ruim 3 seconden af  en zwom  in een tijd van 1.38.61 naar de 14de plaats.

Lucas de Jonge had zich op zaterdag geplaatst voor 1 afstand, de 100 meter vrije slag, bij de jongens minioren 4 en later. Lucas zwom maar liefst 4 seconden af  van zijn oude tijd en zwom naar een nieuwe tijd van 1.30.23 en werd hiermee 15de van Nederland.

Op zondag werd Fien 2de van Nederland op de 50 meter vrije slag en pakte hiermee opnieuw een podiumplaats. Shahin zwom naar een 12de plaats op de 100 meter vlinderslag en op de 200 meter wisselslag eindigde Shahin op de 16de plek. Lucas  zwom deze dag de 50 meter vrije slag en eindigde hiermee op de 18de plaats.

De minioren van Wiekslag mogen trots terugkijken op dit bijzondere zwemweekend met de beste zwemmers van Nederland.