ALBLASSERDAM / RIDDERKERK – Het is de curator niet gelukt om een ondernemer te vinden die de failliet verklaarde bakkerij Van der Waal over wil nemen. “Ook niet voor losse vestigingen,” meldt curator Hans Schuurbiers dinsdag 31 januari 2023. Bakkerij Van der Waal, onder meer gevestigd in het Makado in Alblasserdam, werd in oktober vorig jaar failliet verklaard, nadat men de hoge energiekosten en hoge grondstofprijzen niet meer kon betalen. Even leek het er nog op dat er een partij was die de 112 jaar oude onderneming zou overnemen, maar tot een deal is het niet gekomen.

Alle roerende zaken zijn aan één partij verkocht. De bedrijfsinventaris wordt inmiddels aangeboden op een veilingsite. Op de veilingsite wordt alles per artikel aangeboden. Zo kan er geboden worden op een koffiezetapparaat, een verbanddoos, broodkratten, een bonnenprinter, een vlag, een lamp en een werkbank.

“Ook de bakkerij aan de Klompenmakerstraat in Ridderkerk zal ontmanteld worden. In dat pand komt waarschijnlijk een heel ander bedrijf,” aldus de curator.

Welke onderneming er gevestigd wordt in de leeggekomen bedrijfsruimte in het Makado, is nog niet bekend. Van der Waal had een vestiging in het Makado in Alblasserdam; deze werd precies tien jaar geleden geopend. Verder waren er twee vestigingen in Hendrik-Ido-Ambacht en drie in Ridderkerk. De bakkerij, waar elke dag vers werd gebakken, was gevestigd in Ridderkerk. Bij het bedrijf werkten zo’n vijftig mensen.

Deel dit bericht via...