ALBLASSERDAM – De gemeenteleden van de Elthetokerk aan de Blokweerweg in Alblasserdam nemen zaterdag 28 januari en zondag 29 januari 2023 afscheid van ‘hun’ dominee Hester Radstake. De dominee was zeven jaar actief in de Alblasserdamse kerk en wordt in februari de nieuwe predikant van de Lutherse Gemeente Woerden. “De afgelopen jaren hebben we mogen genieten van een predikant die vaak zo vernieuwend bezig was voor onze gemeente. Hester wist om te gaan met ouderen en jongeren. Ze stond haar mannetje tussen alle mannelijke collega predikanten in Alblasserdam. Ze was liturgisch vernieuwend en bijzonder muzikaal, ze bruiste van energie en nieuwe ideeën.  Zo kunnen we nog wel  even doorgaan…,” zo is te lezen op de website van de Elthetokerk.

Verder wordt gemeld: “Kortom …we gaan een duizendpoot, een schaap met heel veel poten, een mensenmens missen. Maar 28 en 29 januari gaan we er een mooi afscheid van maken en zullen over die dag een verslag geven op de website. Gemeenteleden zijn van harte welkom op de zaterdagmiddag bij het informeel samenzijn. Een ieder die ook afscheid wil nemen is van harte uitgenodigd voor de dienst op 29 januari om 14.00 uur.

Het afscheidsmoment op zaterdag start om 14.00 uur en duurt tot 16.30 uur en vindt plaats in de grote zaal van de Elthetokerk. Zondag vindt de afscheidsdienst in de kerk plaats. Daarbij zal onder meer de burgemeester aanwezig zijn. De dienst start om 14.00 uur.

“Natuurlijk lastig om hier afscheid te moeten gaan nemen van Elthetokerk, dorp en leuke mensen, maar ook veel zin om in Woerden te gaan werken en (rond de zomervakantie) te gaan wonen,” meldt dominee Radstake via haar Twitteraccount.

Deel dit bericht via...