ALBLASSERDAM – Een verrassende actie van Veilig Verkeer Nederland (VVN) dinsdagavond 24 januari 2023 op sportpark Souburgh in Alblasserdam. Rond 19.00 uur gingen vier vrijwilligers van VVN West-Alblasserwaard met hun actie van start. Fietsers die mèt verlichting het sportpark op reden, ontvingen als beloning een reep chocola. Fietsers die zonder verlichting aan kwamen, kregen gratis lampjes. De actie werd bij het publiek zeer gewaardeerd.

Veel ongelukken
“Er zijn helaas veel mensen die geen verlichting voeren op de fiets. Hierdoor gebeuren er nog steeds veel ongelukken in het verkeer, met vervelende gevolgen voor meestal de fietsers zelf. Wij willen op een positieve manier in de aandacht brengen,” vertelt David de Ruiter, namens het bestuur van de afdeling VVN West Alblasserwaard.

Met een glimlach verder
De actie met de repen chocola en de lampjes was in de afgelopen jaren al diverse malen ter sprake gekomen, maar nooit kwam het tot daadwerkelijke uitvoer. Tot aan dinsdag. De actie werd bijzonder goed ontvangen bij het publiek op het sportpark. Bijna iedereen ging na ontvangst van de lampjes of een reep chocola met een glimlach verder. De mensen zonder licht werd uitgelegd hoe belangrijk het is om ’s avonds zichtbaar te zijn. David: “Met deze actie hopen we ons steentje bij te kunnen dragen aan ons motto ‘Iedereen veilig over straat’.”

Gesponsord
Een deel van de actie werd gesponsord door Plus Van der Wal uit Nieuw-Lekkerland. Ondernemers die dergelijke acties ondersteunen en ook willen sponsoren, kunnen hiervoor contact opnemen met Veilig Verkeer Nederland West Alblasserwaard.

Deel dit bericht via...