ALBLASSERDAM / KINDERDIJK – De 77-jarige man uit Alblasserdam die is opgepakt voor betrokkenheid bij de schietpartij begin december 2022 in Kinderdijk wordt door justitie verdacht van moord. Het Openbaar Ministerie gaat er vanuit dat de Damdorper met voorbedachten rade een 74-jarige man uit Overijsse (België) heeft neergeschoten in een woning aan de Puntweg in Kinderdijk. Dat bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie woensdag 18 januari 2023. Moord wordt gerekend tot één van de meest ernstige delicten uit het strafrecht. Verder laat de verdachte, via zijn advocaat aan Rijnmond.nl weten, onschuldig te zijn.
Opgepakt
Een 74-jarige man uit Overijsse (België) werd in de nacht van 1 op 2 december 2022 met één kogel door zijn hoofd geschoten. De man werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht en overleed een aantal dagen later aan zijn verwondingen. Daags na de schietpartij arresteerde de politie een 77-jarige Alblasserdammer op verdenking van betrokkenheid bij het schietincident. Deze man kwam veel bij de villa in Kinderdijk en was daar onder meer klusjesman. De aanhouding vond in Limburg plaats en de doorzoeking van de woning vond plaats in de Eksterstraat in Alblasserdam. De 77-jarige werd in eerste instantie verdacht van ‘betrokkenheid bij het schietincident’. Anderhalve week geleden, op 9 januari, meldde het Openbaar Ministerie dat dat nog steeds de stand van zaken was. Intussen is de verdenking aangescherpt naar moord.

Reconstructie
In de afgelopen periode is er uitgebreid gezocht naar het wapen dat tijdens het schietincident is gebruikt. Onlangs werd er al een zoekploeg van Defensie ingezet. Toen werd de woning aan de Puntweg van boven tot onder doorzocht. Maandagavond 9 januari werd de vluchtroute gereconstrueerd. Daarbij werden onder meer de camerabeelden van de reconstructie gematcht met de beelden van de nacht van de schietpartij. Bij deze reconstructie werd gebruikgemaakt van de bus van de verdachte. Zo’n zelfde soort bus was ook te zien op de camerabeelden van de bewuste ‘schietnacht’. Politie en justitie vermoeden dat het de bus is van de verdachte die die nacht wegreed bij de Puntweg.

Zoektocht in het water
Afgelopen week hebben politieagenten van het Landelijk Team Onderwaterzoekingen, onderdeel van de Dienst Specialistische Operaties van de Landelijke Eenheid, dagenlang gezocht in en om het water nabij het gemaal in Kinderdijk. Of het gezochte wapen uiteindelijk is aangetroffen, is nog onbekend.

Niets mee te maken
Rijnmond.nl heeft deze week gesproken met de advocaat van de verdachte. “Het is gruwelijk wat er is gebeurd maar ik heb niets met deze lafhartige moord te maken”, laat de verdachte weten vanuit de gevangenis. Het contact loopt via zijn advocaat Henk Andel en die vindt het een trieste zaak. “Voor de bewoonster moet het vreselijk zijn geweest.” Hij uit namens zijn cliënt zijn medeleven. Het artikel van Rijnmond is hier te lezen.

Deel dit bericht via...