ALBLASSERDAM – Er wordt harder opgetreden tegen overlast door kinderen in winkelcentrum Makado in Alblasserdam. “Tolerantie op overlast in en rondom ons winkelcentrum is voorbij,” zo meldt het Makado. De overlast wordt vooral veroorzaakt door kinderen tot en met 14 à 15 jaar oud. Zo is er al geruime tijd overlast door beschadigingen en vernieling aan het terras van Delifrance. Verder wordt er geschopt tegen rolluiken van winkels, zijn auto’s beschadigd geraakt doordat er met winkelkarretjes wordt gespeeld en is de inrichting in het winkelcentrum kapot gemaakt. Het gaat daarbij onder andere beplanting en versieringen.

Ook is er veel overlast van elektrische stepjes, waarbij kinderen tegen mensen aan rijden. “Vrijdagavond, regen, kerstvakantie, thuis geen toezicht… Het zijn de ingrediënten om te gaan vervelen in en rondom ons winkelcentrum.”

De overlast bestaat verder uit het rondhangen in het centrum en het rijden op steps, skateboards en fietsen door het winkelcentrum. “Dat geef veel overlast. De beveiliging en handhaving zijn al weken actief in en rondom ons winkelcentrum. Door de samenwerking kunnen informatie (camerabeelden) en namen gedeeld worden. Dit heeft consequenties,” zo is te lezen op de Facebookpagina van het winkelcentrum.

Het Makado roept ouders op om hierover in gesprek te gaan met hun kinderen. Verder verwijst het winkelcentrum naar JeugdPunt Alblasserdam aan de Randweg 104, waar jongeren iedere vrijdagavond tussen 19.00 en 22.00 uur naartoe kunnen om met elkaar te ‘chillen’.

Het is niet voor het eerst dat het Makado ouders oproept hun kinderen wat beter in de gaten te houden en aan te spreken op hun gedrag. Ook vorig jaar en dat jaar ervoor klonken dergelijke oproepen.

Foto: Cees van der Wal, archief 2019.

Deel dit bericht via...