ALBLASSERDAM – Cor Hardenbol en Sjanie Hardenbol – Verloop uit Alblasserdam zijn deze week vijftig jaar getrouwd. Voor burgemeester Jaap Paans voldoende reden om hen donderdag 22 december 2022 persoonlijk te feliciteren met dit gouden huwelijksjubileum. De burgemeester overhandigde namens de gemeente een bos bloemen. Het boeket past qua kleuren goed bij het boeket dat één van de kinderen van het echtpaar had laten maken. Als verrassing had men het bruidsboeket van 50 jaar geleden na laten maken.

Meneer en mevrouw Hardenbol wonen op de hoogste etage van de eerste flat aan de Pieter de Hoochplaats in Alblasserdam. Vanuit hun woning genieten ze elke dag weer van het uitzicht over Alblasserdam en de regio.

Kinderen
Cor (75) en Sjanie (70) waren vroeger buren van elkaar en leerden elkaar ook op die manier kennen. In 1972 gaven de twee elkaar het jawoord in het gemeentehuis van Alblasserdam en twee jaar later werd hun eerste kind geboren. In het totaal kreeg het echtpaar zes kinderen. Intussen zijn er ook al 9 kleinkinderen en een ‘bonuskleinkind’ en 3 (bonus)achterkleinkinderen.

PTT
Meneer werkte een groot deel van zijn werkzame leven als postbode bij de PTT. Voordat hij als postbode startte, werkte hij onder meer bij Drukkerij Verloop. Toen hij daar bezig was met huis-aan-huisblad De Klaroen en een vacature zag, solliciteerde hij, nog voordat de krant in de rest van Alblasserdam op de mat was geploft, bij de PTT. Bij het postbedrijf heeft hij veel jaar met plezier gewerkt. Mevrouw werkte voor het trouwen onder meer bij textielzaak Van Weijen en later als verpleeghulp bij de Cornelis Vroegestichting en als verpleeghulp in het gemeenteziekenhuis in Dordrecht. Verder heeft zij zorg gedragen voor diverse familieleden.

Verrast
Het echtpaar is deze week verrast door de kinderen. Zo kregen Cor en Sjanie onder meer een ontbijt, ontvingen ze een (bijna exact nagemaakt) trouwboeket en gaan ze bij de kinderen eten.

Deel dit bericht via...