ALBLASSERDAM – De buurtpreventie in de wijk Kinderdijk in Alblasserdam heeft woensdagavond 21 december 2022 nieuwe jassen ontvangen. Het eerste exemplaar werd door burgemeester Jaap Paans uitgereikt aan Adrie van Lit van de buurtpreventie. Dit gebeurde in MFC Maasplein aan de Maasstraat, waar een jaarlijks etentje werd gehouden met de vrijwilligers. De oude jassen van de buurtpreventie in Alblasserdam waren donkerblauw. De nieuwe jassen zijn overwegend rood en hebben reflecterende stukken erin.

Naast warme jassen en een warme maaltijd, waren er ook warme lovende woorden van de burgemeester over de buurtpreventie in de wijk Kinderdijk. “De buurtpreventie is inmiddels een vaste waarde in onze gemeente. Heel fijn dat jullie je nog steeds willen inzetten voor de buurt. Ik ben er trots op dat ik straks, als de nieuwe burgemeester op 30 maart aantreedt, een groep kan presenteren die in een nieuw jasje is gestoken en die continuïteit heeft en ervoor zorgt dat de veiligheid in de wijk Kinderdijk is versterkt,” vertelde burgemeester Jaap Paans.

De burgemeester zei verder: “De nieuwe wethouders zeiden pas nog: ‘wauw, waarom hebben we dit niet in het hele dorp?’ En dan leg ik uit dat het allemaal vanzelfsprekend lijkt, maar zo’n groep zo constant houden, is niet vanzelfsprekend. Je mag als gemeente niet op je lauweren gaan rusten. Je moet ze koesteren. En ik besef dat we maar een bescheiden bijdrage leveren met een maaltijd en een jas, maar weet dat de dankbaarheid vele malen groter is. Dank voor al jullie inzet! Dank voor de fijne samenwerking!”

Zeven jaar
De buurtpreventie in de wijk Kinderdijk werd ongeveer zeven jaar geleden opgericht en krijgt al die tijd ook de volle steun van de gemeente, maar ook vanuit de politie en met name van wijkagent Martin Stam. Daarnaast is er een uitstekende samenwerking met de handhavers van de gemeente Alblasserdam. Met elkaar zet men zich in om de wijk leefbaar te houden en criminaliteit en verloedering tegen te gaan.

Vrijwilligers
Nieuwe vrijwilligers zijn nog steeds welkom bij de buurtpreventie. Mensen die iets voor hun wijk willen betekenen, kunnen contact opnemen met de buurtpreventie via het mailadres [email protected]. De rondes die worden gelopen door de wijk duren ongeveer een uur tot anderhalf uur. Deelnemers kunnen zelf aangeven hoe vaak per jaar ze mee willen lopen. Momenteel zijn er 16 vrijwilligers actief.

Deel dit bericht via...