ALBLASSERDAM – Op initiatief van de bibliotheek in Alblasserdam is in de afgelopen periode een cadeau-inzamelactie gehouden voor de Voedselbank in Alblasserdam. Veel mensen uit het dorp gaven gehoor aan de oproep en brachten tal van spullen langs. Deze week werden 200 pakketten overhandigd aan de voedselbank. “Ik krijg er gewoon kippenvel van,” vertelde vicevoorzitter Anke van Veen van de voedselbank, toen zij zag hoeveel pakketten er klaarstonden.

De (kerst)cadeaus worden voor Kerst overhandigd aan de volwassen cliënten van de voedselbank. Het is niet de eerste keer dat de bibliotheek een inzamelingsactie organiseerde. Vorig jaar was er een samenwerking met de Kledingbank. Met de actie van dit jaar hoopt de bibliotheek zoveel mogelijk mensen een fijn kerstcadeautje te bezorgen.

De overhandiging vond plaats in de raadszaal van het gemeentehuis in Alblasserdam. Dit gebeurde in het bijzijn van wethouder Margreet de Deugd, vicevoorzitter Anke van Veen en vrijwilligerscoördinator Anja van Heusden van Voedselbank Alblasserdam. Van de bibliotheek AanZet waren Thea de Jong, Ingrid Goeree en Paulien van der Kraan aanwezig.

Steeds meer mensen bij voedselbank
Anke van Veen bedankte iedereen voor hun grote inzet. Daarnaast vertelde zij dat het aantal cliënten bij Voedselbank Alblasserdam enorm is toegenomen. Daar waar in het begin van het jaar nog 58 gezinnen afhankelijk waren van de voedselbank, zijn dat nu al 98 gezinnen. “En het einde is niet in zicht,” vertelde Van Veen. Als belangrijke oorzaken worden onder meer de energiekosten en de inflatie genoemd. In het totaal gaat het om 260 personen, waarvan 80 kinderen in Alblasserdam; met onlangs een aanmelding van een echtpaar, dat al midden tachtig jaar oud is, dat het niet meer redt op alleen een AOW en zich genoodzaakt ziet aan te kloppen bij de voedselbank.

Deel dit bericht via...