ALBLASSERDAM – Teun en Mien Groenendijk uit Alblasserdam zijn deze week zestig jaar getrouwd. Burgemeester Jaap Paans bracht de Damdorpers maandag 19 december 2022 een bezoek in hun woning aan de Blokweerweg. Hij feliciteerde hen met de diamanten mijlpaal en overhandigde een bos bloemen als cadeau.

Teun Groenendijk (86) en Mien Schouten (83) leerden elkaar kennen in de kerk van dominee Van de Breevaart in Hendrik-Ido-Ambacht. Teun liep met vrienden vanuit Alblasserdam naar deze kerk en Mien kwam vanuit Ridderkerk naar “’t Ambacht”. In 1962 gaven de twee elkaar het jawoord.

Meneer werkte een groot deel van zijn werkzame leven bij scheepsbouwer IHC in Kinderdijk. Mevrouw werkte voor het trouwen in de huishouding en in een bloemenwinkel. Later deed zij veel vrijwilligerswerk. Zo heeft zij jarenlang als vrijwilliger gewerkt bij verpleeghuis Salem in Ridderkerk. Verder bood het gezin een slaapplaats aan medewerkers van SHG-zorg.

Het echtpaar is gezegend met twee dochters, elf kleinkinderen en zes achterkleinkinderen. De familie hoopt het diamanten jubileum binnenkort te vieren met een etentje.

Deel dit bericht via...