ALBLASSERDAM / KINDERDIJK – Vele honderden schaatsers hebben zaterdag 17 en zondag 18 december 2022 genoten van een tocht over het ijs bij Kinderdijk en Alblasserdam. Ondanks de waarschuwingen om niet het natuurijs op te gaan, bleek het ijs op onder meer de boezems op veel plaatsen sterk genoeg te zijn om te schaatsen. Grote incidenten bleven uit. Eén man raakte bij Kinderdijk gewond, nadat hij op zijn achterhoofd op het ijs viel.

De Barendrechter raakte een tijd buiten bewustzijn en is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Langs de Molensingel in Alblasserdam was ook medische hulp nodig, nadat een meisje op het ijs knieletsel opliep. Een ambulance kwam ter plaatse voor hulp.

De verwachting is dat zondag de laatste schaatsdag van deze maand was. Vanaf zondagavond gaat het regenen en gaat de temperatuur flink omhoog.

Zaterdagavond was het feest op de ijsbaan in Alblasserdam, waarbij DJ Sander van Heusden optrad. Twan Beukers uit Nieuw-Lekkerland maakte foto’s. (zie foto’s hieronder)

Verder maakte Peter van Driel onderstaande dronevideo van de schaatsers bij Alblasserdam en Kinderdijk.

Ard Valk maakte zondagochtend deze foto. “Deze foto is van vanmorgen 10 minuten voor de zon op kwam. De eerste schaatsers waren al op het ijs.”

 

 

Deel dit bericht via...