ALBLASSERDAM – Honderden mensen hebben zaterdagavond 17 december 2022 meegedaan aan de verlichte kerstwandeling door Alblasserdam. Voor de derde keer werd ‘Alblasserdam op weg naar Kerst’ gehouden. Hiervoor was een wandelroute uitgestippeld, die startte bij Landvast en via basisschool De Twijn en de Ontmoetingskerk naar de Elthetokerk en Landvast voerde. Om een startpunt te markeren, konden de mensen zich inschrijven op een boekrol. Langs de route stonden zo’n 600 kaarsjes die de route aangaven.

Verder stonden er langs de weg borden met QR-codes die linkten naar bijbelteksten in kindertaal. Gedurende de tocht kwamen de mensen langs een aantal fragmenten uit het bekende bijbelverhaal. Zo kwamen zijn onder andere langs Jozef en Maria, de herberg, de wijzen, de stal en Herodes.

Na de verlichte tocht kwamen de deelnemers weer terug bij het beginpunt: Landvast. Daar kregen ze warme drank en een verrassing. Binnen in Landvast trad gospelkoor His Voice diverse malen op voor het publiek. Er werden kerstlieden ten gehore gebracht.

Alblasserdam op weg naar Kerst werd georganiseerd door wijkgemeente De Brug (Ontmoetingskerk + Havenkerk), De Ichthuskerk, De Levensbron, De Elthetogemeente en Evangelische gemeente Jozua. Vele vrijwilligers en verkeersregelaars zorgden ervoor dat alles in goede banen werd geleid en soepel is verlopen.

Deel dit bericht via...