ALBLASSERDAM – Kinderboerderij De Plantage in Alblasserdam heeft een nieuw tijdelijk bestuur, dat bestaat uit wethouder Marten Japenga en de gemeentelijke ambtenaren Lex Koelewijn en Gerard van Andel. Dat meldt de gemeente Alblasserdam deze week in een persbericht. Het nieuwe bestuur vervangt het oude bestuur, dat onlangs opstapte na ‘problemen’.

Problemen
Volgens de gemeente Alblasserdam waren er bij het oude bestuur al langer problemen. “De problemen bij het bestuur spelen al langere tijd. De bestuurders waren vol goede moed om de organisatie van de kinderboerderij weer op de rit te krijgen. Helaas is dat niet gelukt,” liet de gemeente eerder al weten. Om welke problemen het precies gaat, wil de gemeente niet kwijt. “Hierover doen we geen nadere mededelingen. Zoals we ook in het persbericht al schreven: we richten ons op de toekomst,” laat een woordvoerster desgevraagd weten. Het tijdelijke bestuur neemt de komende tijd de honneurs waar en gaat op zoek naar een nieuw bestuur.

Veel gebeurd
“Er is veel gebeurd, maar vanaf nu richten we ons op de toekomst,” vertelt wethouder Marten Japenga. Het tijdelijke bestuur gaat onder meer de administratie en de financiën van de stichting nalopen. “We willen dat alles straks goed geregeld is. Van de roosters voor vrijwilligers en de inkoop van diervoeding tot de aanwezigheid van bedrijfshulpverleners en de vergunningen. Ook willen we het vertrouwen van de vrijwilligers herstellen. Zo kan het nieuwe bestuur met een schone lei beginnen.”

Nieuwe bestuurders
De gemeente gaat ondertussen op zoek naar nieuwe bestuurders voor de kinderboerderij. Enthousiasme is daarbij het allerbelangrijkste. Japenga “We zoeken mensen die de kinderboerderij een warm hart toedragen. Natuurlijk is een financiële of administratieve achtergrond een pre, maar het is geen vereiste.” Ook nieuwe vrijwilligers, bijvoorbeeld voor de klusploeg, zijn welkom.

Continuïteit
Dit najaar gaven de oude bestuurders van de stichting aan dat zij wilden stoppen. Om de continuïteit van de kinderboerderij te garanderen, nemen medewerkers van de gemeente het stokje nu tijdelijk over. De stichting blijft zelfstandig. De gemeente Alblasserdam laat weten: “De medewerkers en vrijwilligers van de kinderboerderij zijn blij met deze tussenoplossing. Ze zijn dit weekend tijdens de kerstborrel bijgepraat. Daar hebben ze ook aangegeven dat ze doorgaan met hun werk op de kinderboerderij. Op die manier worden de dieren goed verzorgd en kan de kinderboerderij open blijven.”

Deel dit bericht via...