NIEUW-LEKKERLAND – Het Wielewaalpark tegenover Woonzorgcomplex ’t Waellant vormt vrijdagavond 16 december 2022 het decor voor een Winterfair. De voorbereidingen voor het evenement, dat wordt georganiseerd door de Stichting Evenementen Nieuw-Lekkerland (SEN), zijn in volle gang. Stichtingsvoorzitter Linda Lommers vertelt wat de bezoekers kunnen verwachten.

“Bij de meer dan twintig kraampjes is van alles te koop”, laat Linda weten. “Hierbij kun je denken aan kerstcadeautjes maar ook aan woonaccessoires, kleding, kaas en chocolade. Kortom, er is voor iedereen wel iets leuks te vinden. Natuurlijk wordt ook de inwendige mens niet vergeten. Bezoekers kunnen smullen van zowel hartige als zoete versnaperingen.”

Lichtjestocht
“Iedereen is welkom vanaf 17:00 uur”, vertelt medebestuurslid Simone van Ballegooijen. “De lichtjes in de grote kerstboom worden om 18:00 uur ontstoken door burgemeester Theo Segers en kinderburgemeester Roos Zeevalkink. Rond hetzelfde tijdstip gaat de lichtjestocht van Keerpunt van start. Optredens van Zanggroep Joy en Kinderkoor de Parels zorgen voor extra veel sfeer. Het evenement wordt verder omlijst door gouden, oude Kersthits. Verzoeknummers kunnen worden aangevraagd via de Facebookpagina van de Winterfair.”

Brandweer
Linda: “De brandweer Nieuw-Lekkerland is aanwezig met haar nieuwe tankautospuit en geeft informatie over brandpreventie. Verder is het mogelijk om in de arrenslee van Glijen en Rijen een ritje door de wijk te maken. De slee biedt per rit plaats aan 2 volwassenen en 2 kinderen. Natuurlijk ontbreekt ook de Kerstman niet. We nodigen iedereen uit om mee te doen met onze loterij waarmee leuke prijzen gewonnen kunnen worden.”

Contant
De dames zijn blij met de kamerbrede steun vanuit het bedrijfsleven. “We zijn nog wel op zoek naar helpende handen voor het aanbrengen en (’s avonds) weer verwijderen van de versieringen en het op- en afbouwen van de stands. We hopen van harte dat onze Winterfair in deze toch wat sombere tijd voor veel mensen een lichtje in de duisternis zal zijn. Tot besluit nog even dit: niet alle standhouders maken gebruik van PIN, dus ook graag contant geld meenemen. De Winterfair duurt tot 21:30 uur.”

De poster van de lichtjestocht die om 18.00 uur van start gaat. Iedereen mag aan de tocht meedoen.

Deel dit bericht via...