ALBLASSERDAM – Kees en Magda Scheer uit Alblasserdam zijn woensdag 16 november 2022 vijftig jaar getrouwd. Burgemeester Jaap Paans ging woensdagochtend bij het gouden echtpaar, dat in de Goudenregenstraat woont, op felicitatiebezoek. Namens het gemeentebestuur overhandigde hij een bos bloemen als cadeau.

Kees (70) en Magda (68) leerden elkaar kennen in Nieuw-Lekkerland. “Ik was boerendochter en hij kwam vanuit Streefkerk de melk bij ons in Nieuw-Lekkerland ophalen voor de fabriek. Voor die tijd had ik hem ook al eens gezien, want ik zat met zijn zus op de huishoudschool,” vertelt Magda.

Werk
Kees Scheer werkte een groot deel van zijn werkzame leven bij overslagbedrijf ECT in de Rotterdamse haven. Daarvoor was hij nog enkele jaren chauffeur. Magda was onder meer actief in de medezeggenschapsraad en als overblijfmoeder op basisschool De Schalm. De Alblasserdammers wonen inmiddels al zo’n 35 jaar in Alblasserdam. Eerst in een woning langs de Ruigenhil en sinds dit jaar in de Goudenregenstraat. Beiden zijn al jarenlang vrijwilliger. Magda voor de stichting Woord en Daad en Kees bij de Grote Kerk aan het Cortgene in Alblasserdam.

Kinderen
Het echtpaar heeft drie kinderen en zes kleinkinderen. Samen met familie en vrienden hopen Kees en Magda, die zich gezegend voelen in hun leven, binnenkort het huwelijksjubileum te vieren.