ALBLASSERDAM – Sinterklaas en zijn zwarte pieten en roetveegpieten (50%zwart/50% roetveeg) komen zaterdag 12 november 2022 aan in Alblasserdam, Kinderdijk en Nieuw-Lekkerland. Het vrolijke gezelschap heeft 210 kilo strooigoed bij zich om uit te delen aan de kinderen. Als eerste staat Nieuw-Lekkerland op het programma voor een bezoek. Daar komt sinterklaas om 10.00 uur per boot aan NMC langs de Lekdijk. De Sint en pieten lopen met het publiek naar het Kleyburgplein. (aankomst 10.20 uur)

10.50        Vertrek Kleijburgplein Nieuw-Lekkerland
11.10         Aankomst Planetenplein markt (scouting disco 2 nummers)
11.30        Vertrek Planetenplein Nieuw-Lekkerland

De sint en de pieten stappen om 12.30 uur bij NMC op de boot en varen naar Kinderdijk.

Kinderdijk
De sint wordt om 13.00 uur bij de aanlegsteiger bij de Lekdijk / Molenstraat in Kinderdijk verwacht. Daar start een rijtour naar De Klok aan de Molenstraat. In de Klok is Pietendisco van de scouting en de prijzen van de kleurplatenwedstrijd worden uitgereikt.

13.45         Voorprogramma Alblasserdam Apollo
13.50        Opstappen op paard en Pieten verzamelen  in Kinderdijk
14.00         Vertrek per boot vanuit Kinderdijk naar Alblasserdam.

Alblasserdam
14.30        Aankomst van sinterklaas in de Haven van Alblasserdam
Prijsuitreiking kleurplatenwedstrijd amfitheater
14.45        Start rijtoer Alblasserdam. Apollo en Sint door Makado.
16.00        Einde rijtoer Alblasserdam