Advertorial
ALBLASSERDAM – Vanaf vandaag, donderdag 20 oktober 2022, is de film ‘Wild Port of Europe’ in Landvast te zien. Op 1 juli 2022 bezochten oud-Landvastvoorzitter Arie Valk en zijn vrouw Anneke Valk de feestelijke voorpremière. Na de vertoning van de film, volgde een rondvaart op de ‘Nieuwe Maze’ door het gebied waar de film is opgenomen. Ook de makers van de film waren erbij om een toelichting te geven. Arie en Anneke schreven onderstaande recensie.

Op 1 juli was de voorpremière van de film ‘Wild Port of Europe’. Een prachtige natuurfilm gemaakt in de havens van Rotterdam. De film laat zien dat in het stille gebied rond de industrie toch natuur is en laat zien hoe de dieren zich aanpassen. Onverwacht is er een behoorlijke diversiteit aan dieren te zien. Het is de industrie veel aangelegen de natuur in stand te houden De meeuwenkolonie die ieder jaar terugkomt heeft een eigen broedweide gekregen en er zijn bijvoorbeeld paddenpoelen aangelegd.

Na de film was een korte presentatie over het maken van de film en de campagne eromheen. Het  opnemen van de film heeft vier jaar geduurd en is opgenomen in verschillende industriegebieden de Rotterdamse havens, Maasvlakte 1 en 2 en in Moerdijk.

Daarna naar de boot van het havenbedrijf om een rondvaart te maken, in het haven- en industriegebied van Rotterdam.

De film laat zien dat de natuur zich soms wel aanpast, maar dat het de taak is van de mens om zich aan te passen aan de natuur. De film is geen voorbeeld van hou je nergens aan, de natuur lost het zelf wel op. De film is een aanrader voor wie van de natuur houdt en erg de moeite waard voor een bezoekje.

Meer informatie over de film en de tijden waarop de film te zien is in Landvast in Alblasserdam, is te vinden op https://www.landvast.nl/movies/2324/17/wild_port_of_europe

Egels, bunzingen, kleine mantelmeeuwen, een torenvalk, konijnen en zelfs zeehonden en exotische wolhandkrabben. Wild Port of Europe neemt je mee in het onverwachte verhaal van deze en andere dieren die leven in het grootste en drukste havengebied van Europa. In een landschap waar de mens continu alles verandert, pakken zij hun kansen en maken daarbij veelal opmerkelijke keuzes.

De stuurhut van de Nieuwe Maze

Kievit

Aan boord van de Nieuwe Maze

Meeuwen naast een zeeboot

Scholekster broedt naast het spoor

Deel dit bericht via...