ALBLASSERDAM – Het televisieprogramma ‘Hallo, ik heb kanker’, waar Rose Leenheer uit Alblasserdam een prominente rol in speelt, heeft donderdag 6 oktober 2022 de Televizier-Ster Jeugd gewonnen. In theater Carré in Amsterdam werd het programma uitgeroepen tot beste jeugdprogramma. In Hallo, Ik Heb Kanker vloggen de tieners Kelsie, Olivier, Marleen en Rose over hun leven met de ziekte. Presentatrice Anne-Mar Zwart gaat op belangrijke momenten bij hen langs. De presentatrice en Rose uit Alblasserdam namen de Televizier-Ster Jeugd in ontvangst. Tijdens de uitreiking barstte Anne-Mar in tranen uit, omdat Marleen, één van de kinderen, die meedeed aan het programma, vorige week is overleden. “Ze heeft er onwijs naar uitgekeken, de jurk hing klaar, maar we gaan er, met haar in ons hart, toch een feestje van maken vanavond.”

 

Anne-Mar zei verder: “Deze tieners hebben het lef om van heel dichtbij te laten zien, hoe het leven is met kanker. Maar we staan hier ook met een dubbel gevoel. Ik wou het droog houden, dat lukt niet. Onze lieve Marleen is vorige week overleden. En die is er nu dus niet meer bij. Zij had er onwijs naar uitgekeken. De jurk hing klaar, maar weg gaan er met haar in ons hart, een feestje van maken vanavond.”

De presentatrice sloot af met: “Kanker is geen strijd die je kunt overwinnen of verliezen. Dat zou betekenen dat als de kanker niet weggaat, je je best niet hebt gedaan. Marleen heeft keihard gevochten en jullie ook. En daarom zijn jullie ongelofelijk de winnaars. Ik ben trots op jullie en deze (Televizierster) is voor jullie!”

Het publiek gaf de deelnemers vervolgens een staande ovatie voor de eerste winnaars van de avond.

Rose Leenheer uit Alblasserdam kwam eerder in het nieuws, vanwege een kraal die zij heeft laten ontwikkelen en vanwege acties op haar basisschool Het Palet. Bij Rose werd in 2020 lymfeklierkanker vastgesteld. In het tv-programma ‘Hallo, ik heb kanker’ vertelt zij, samen met Kelsie, Olivier en Marleen aan het publiek over de ontwikkelingen. Het programma werd wekelijks uitgezonden.

Burgemeester Jaap Paans laat weten trots te zijn op Rose. “Trots op Rose! In 2020 nog 1 van mijn 75 gesprekspartners in het kader van 75 jaar Vrijheid. Toen had ze al een krachtig karakter en was ze uitgesproken en duidelijk. Nu is en heeft ze een Televisie-Ster. Diepe buiging!”