ALBLASSERDAM –  In en rondom de Souburghse molen aan het Kortland in Alblasserdam wordt zaterdag 8 oktober 2022 een open dag gehouden. Om 11 uur vindt de onthulling van een permanente expositie plaats door burgemeester Jaap Paans. Hij doet dit samen met de voorzitter van molenstichting SIMAV Jan Nederveen en de voorzitter van de Historische Vereniging West-Alblasserwaard, Tiede van Bockel. De expositie, in de vorm van een zevental informatieborden, geeft de geschiedenis weer van bestaande en verdwenen molens uit de omgeving. De borden zijn door de historische vereniging en de molenstichting samengesteld en dankzij een legaat van mevrouw A.R. Dullemeijer-Smit financieel mogelijk gemaakt.

Als dank voor het legaat zal het molenpad de naam krijgen van mevrouw Dullemeijer-Smit. Haar neef, J.C.C Smit, zal het naambord onthullen.

De entree is gratis. Er is koffie, thee, snert en er worden broodjes geserveerd.

Foto: Cees van der Wal.