ALBLASSERDAM – Het team van café Dicke Mick is woensdagavond 14 september 2022 overtuigend eerste geworden bij de wedstrijd om het sterkste team van Alblasserdam. De wedstrijd is onderdeel van het Havenfestival en werd gehouden op het Landvastterrein aan de Haven in Alblasserdam. In het totaal deden er zes teams mee.

De deelnemers moesten een vrachtwagen vooruit trekken, een trekkerband verplaatsen en spijkerbroekhangen. Team Dicke Mick, van het gelijknamige café op de Dam in Alblasserdam, was op alle onderdelen het beste en ontving de eerste Harry van der Zijden wisseltrofee. De trofee werd uitgereikt door de kleindochter van Harry van de Zijden. Harry was jarenlang actief voor het Havenfestival en is dit jaar overleden. Als eerbetoon voor al zijn inspanningen, heeft de wisseltrofee zijn naam gekregen.

Het team De Zes Beren werd tweede, Fit Everwhere werd derde, Global Fitness vierde, Maat vijfde en De Haan Verhuizingen zesde.

Jelle Breedveld van het team Dicke Mick wist 1 minuut en 44 seconden aan de spijkerbroek te hangen en is daarmee recordhouder.

De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagd evenement, maar hoopt volgend jaar op nog meer deelnemers.

Foto’s: Jan de Ruiter en Peter Stam.

Deel dit bericht via...