ALBLASSERDAM – Bij de gemeente Alblasserdam is deze week een verzoek ingediend om de Plantageweg in Alblasserdam te asfalteren. Ter hoogte van appartementencomplex De Plantenaer en De Alblashof liggen klinkers. “Ik woon al bijna 18 jaar in een appartement aan de Plantageweg, met een mooi loggia. “Met dit mooie weer wil je hier graag op vertoeven, echter door de bestrating van klinkers is de geluidsoverlast zo erg, vaak meer dan 80 decibel, dat je naar binnen vlucht,” vertelt Plantagewegbewoner Arie van Wijngaarden.

Van Wijngaarden vervolgt: ” Asfalt is de oplossing. Ik heb hier al meerdere malen over gesproken, heb 2 burgemeesters op bezoek gehad, maar er gebeurt nog steeds niets. Wel heeft men een paar jaar geleden de straat opgebroken ( wij dachten, hoera het gaat gebeuren), maar nee hoor, de klinkers werden in een enorme wasmachine gestopt en weer teruggelegd. Wat heeft dat niet gekost en waarom? Dus nogmaals een verzoek asfaltteer dit stuk, in ieder geval voor de Plantenaer en De Alblashof. U zou veel bewoners een prettig wooncomfort kunnen bieden. Kom anders gerust eens luisteren bij ons op een zomeravond,” zo luidt de oproep.

Een deel van de Plantageweg in Alblasserdam is wel geasfalteerd. Onder meer het deel voor de kinderboerderij is voorzien van asfalt.