NIEUW-LEKKERLAND – De brandweer van Nieuw-Lekkerland is dinsdagochtend 2 augustus 2022 uitgerukt voor een melding over brand en rook langs de Schoonenburgweg. De brandweer rukte met een tankautospuit uit. Nadat de exacte locatie van de ‘brand’ was gevonden langs de Middenpolderweg, was het idee om de brandweerwagen veilig te parkeren langs deze 80-weg.

Hiervoor zou de wagen grotendeels op het fietspad worden gezet, zodat het weggedeelte voor het overige verkeer vrij zou blijven. De rijbaanafscheiding, waarbij zogenoemde ‘varkensruggen’ zijn gebruikt, bleek echter net iets te hoog voor de wagen. De onderkant van het voertuig botste tegen de blokken. In eerste instantie was er veel rook te zien en schoten er wat stukjes van de betonblokken. Verder ontstond er een kleine lekkage. Vermoedelijk gaat het om een waterlekkage in de wagen. De brandweervrijwilligers zijn ongedeerd gebleven.

De vorige tankautospuit paste in het verleden nèt wel over de wegafscheiding; de nieuwe wagen dus nèt niet. De tankautospuit is voorlopig buiten dienst en er is een reservewagen besteld voor een eventuele volgende uitruk.

De brand langs de provincialeweg viel mee. Iemand bleek spullen aan het verbranden te zijn in een vuurton. Er hoefde niet geblust te worden.