ALBLASSERDAM – Afgelopen zaterdag is de derde editie van het Zomerpaspoort. Alblasserdam officieel van start gegaan. Het evenement dat zes weken duurt, wordt dit jaar georganiseerd door Het ABC team, Natuurlijk Alblasserdam, Scouting Alblasserdam en Jeugdland Alblasserdam. Ze organiseren samen met veel vrijwilligers, verenigingen, stichtingen en creatieve ondernemers uit Alblasserdam zes weken lang diverse activiteiten. De gehele zomervakantie staan er de meest uiteenlopende activiteiten voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar en jongeren van 13 tot en met 18 jaar op het programma.

Vrijdagavond heeft er een lasergame event plaatsgevonden in het Lammetjeswiel waar ruim 80 kinderen en jongeren aan deel hebben genomen. Zaterdag was de officiële opening door wethouder Margreet de Deugd op de Atletiekbaan van Alblasserdam. Hier was een feestelijke opening georganiseerd door de Atletiekvereniging Alblasserdam, Jeugdland Alblasserdam, Het ABC-team en Rugby vereniging Dordrecht. Na een energieke Hakadans konden de ruim 90 aanwezige kinderen aan diverse sport- en spelactiviteiten deelnemen.

Maandag werd op het Raadhuisplein een Kick-ass Hoelahooples gegeven voor kinderen van 6 tot 10 jaar. Twee groepen kinderen hebben onder leiding van hoepelspecialist Robin Hoop oefeningen en trucjes geleerd om de hoepel onder controle te krijgen. Iets wat er gemakkelijker uit ziet dan het daadwerkelijk is.

Het Zomerpaspoort Alblasserdam is uitverkocht. Iedere maandag plaatst de organisatie op de Facebookpagina van het Zomerpaspoort Alblasserdam meerdere activiteiten waar je ook op in kan schrijven zonder Zomerpaspoort.

Feitjes Zomerpaspoort Alblasserdam

  • 6 weken lang
  • 350 Zomerpaspoorten
  • 111 activiteiten voor kinderen van 4t/m 12 jaar
  • 2180 plekken zijn er beschikbaar bij alle activiteiten voor kinderen
  • wekelijks meerdere activiteiten voor kinderen zonder Zomerpaspoort
  • 80 vrijwilligers die zich inzetten
  • 15 verenigingen/ stichtingen en ondernemers doen mee
  • 10 activiteiten voor jongeren van 13 t/m 18 jaar