ALBLASSERDAM – De politie heeft maandagmiddag 20 juni 2022 een 56-jarige man uit Alblasserdam aangehouden op verdenking van bedreiging en het rijden onder invloed van alcohol. Halverwege de middag ontstond er gedoe bij één van de flats aan de Pieter de Hoochplaats in Alblasserdam. De 56-jarige man zou daarbij twee mensen hebben bedreigd. Niet veel later zag een agent de betreffende man op een scooter door het dorp rijden.

De man werd staande gehouden. Al snel bleek dat hij onder invloed was van alcohol. De vijftiger bleek met 640 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht bijna drie keer meer alcohol te hebben genuttigd dan is toegestaan.

Hij werd daarom in de Nicolaas Beetsstraat aangehouden voor rijden onder invloed en op verdenking van bedreiging. Het rijbewijs van de man wordt ingevorderd, zo laat de politie weten.