ALBLASSERDAM – De Alblasserdamse avondvierdaagse is maandag 20 juni 2022 met ruim 1100 ingeschreven deelnemers van start gegaan. De startseinen voor de tochten van 2,5, 5 en 10 kilometer werden gegeven door burgemeester Jaap Paans. Honderden vrolijke mensen trokken in rijen door het dorp. De start en finish waren op het Scheldeplein. Bij terugkomst ontvingen de deelnemers een stappenteller. Dinsdag, woensdag en donderdag worden er opnieuw routes door het dorp gelopen. Donderdag start het defilé om 19.30 uur op Sportpark Molenzicht.

Alle deelnemers lopen die avond vanaf het sportpark, via de van Hogendorpweg, Blokweerweg, Parallelweg, Weversstraat, van Eesterensingel, Blokweerweg, van Hogendorpweg en Maasstraat naar het Scheldeplein. Tijdens het defilé zullen de genoemde straten afgesloten worden voor ALLE verkeer met uitzondering van voetgangers en hulpdiensten. Om het defilé zo veilig mogelijk te laten verlopen, wordt eenieder dringend verzocht de aanwijzingen van de verkeersregelaars op te volgen. Belangstellenden worden verzocht een plekje langs de route in te nemen. Voor hen is het namelijk niet toegestaan om zich tijdens het verzamelen van de wandelaars op sportpark Molenzicht te begeven.