OUD-ALBLAS – Op 18 juni 2022 vindt de rommelmarkt van Oud-Alblas plaats. Deze één van de grootste rommelmarkten in de regio barst weer uit z’n voegen van de prachtige spullen en heeft zelfs extra ruimte ingepland om alles goed uit te kunnen stallen. Zanelle Mans, voorzitter van de rommelmarkt: “Naast de mooie spullen draait het natuurlijk ook om de gezelligheid. Daarvoor is dit jaar weer een terras ingericht en er zullen verschillende gezellige eetgelegenheden zijn. Kortom: voldoende reden om 18 juni in je agenda te zetten.”

50e keer rommelmarkt
Dit wordt alweer de 50e keer dat de rommelmarkt in Oud-Alblas plaatsvindt. Zanelle: “Alweer voor de 50e keer, mogen we dit jaar de rommelmarkt van Oud-Alblas organiseren. De rommelmarkt is na al die keren uitgegroeid tot een heus evenement waar we elkaar, oud dorpsgenoten, familie, rommelmarktliefhebbers, etc. mogen ontmoeten! Een ontmoeting met jong en oud! In de tussentijd zijn we uitgegroeid naar een commissie van 15 leden. En op de dag zelf zijn nu maar liefst 150 vrijwilligers actief om bij te dragen aan het succes van hun rommelmarkt. Ik sta er ieder jaar versteld van wat een enthousiaste aanmeldingen we krijgen vanuit alle hoeken van het dorp.”

50 keer goede doelen helpen
Mans vervolgt: “De rommelmarkt staat altijd in het teken van goede doelen. Dit keer ondersteunen we familie Bals die vanaf 2023 voor MAF (Mission Aviation Fellowship) wordt uitgezonden naar Paramaribo, de hoofdstad van Suriname. Van daaruit zal Johan gaan vliegen naar de binnenlanden van Suriname waar nauwelijks goede wegen zijn, met als doelen: medische hulp, ontwikkelingshulp, zending & evangelisatie en noodhulp bij rampen. Ook doneren we een deel van de opbrengt aan de Peperhoeve. Zij kunnen het geld goed gebruiken voor de aanschaf van een tandem. Mooi dat we al zo lang mensen kunnen helpen met de opbrengsten van de rommelmarkt.”

Paalzitactie
Vanwege dit jubileum heeft de plaatselijke jeugdvereniging van de hervormde gemeente een ludieke actie opgezet. Mans: “Met de slogan, wij zoeken sponsors, een heleboel, het geld dat we ophalen gaat naar ’t goeie doel hopen 7 deelnemers maar liefst €4.000,- op te halen. En dat verdienen ze dubbel en dwars, want de actie gaat ook ’s nachts gewoon door. De groep stapt op 17 juni om 13:00 op de paal en komt daar tijdens de rommelmarkt op zaterdag 18 juni pas weer af. Ga er maar aan staan, of beter gezegd, op zitten.”

Tot de 18e! En volg ons op social media
Mans sluit af: “Al 50 keer rommelmarkt in Oud-Alblas, we zeggen iedereen daarvoor dank, maar bovenal danken we de Heere dat Hij ons daarvoor de energie, het enthousiasme en de hulp schonk. En natuurlijk nodig ik iedereen uit onze social media pagina’s op Facebook en Instagram te volgen. Daar posten we de laatste informatie over de rommelmarkt. Ik wens u een hele fijne rommelmarktdag toe en graag tot ziens op zaterdag 18 juni!”