ALBLASSERDAM – Honderd mensen hebben afgelopen weekend vrijwillig zwerfvuil opgeruimd in Alblasserdam. Het was de dertiende keer dat men, onder leiding van Peter van der Spoel, op pad ging. Ook de twee nieuwe wethouders Margreet de Deugd en Marten Japenga deden mee.

Peter van der Spoel vertelt: “Opmerkelijk deze keer was dat bijna iedere deelnemer mij meldde dat er minder afval lag dan de vorige keer. De bijzonderste zaken die deze keer gevonden zijn : een waterpijp, een kerstboom, een incompleet trapfietsje, een halve pallet, een grote pillon, 2 kratjes met lege flesjes bier zorgde voor een meevaller voor iemand, vele peuken weer en heel weinig plastic flesjes. Vorige week heb ik geprobeerd om bij een bedrijf een weegbrug te mogen gebruiken en echt bij het allerlaatste telefoontje kwam ik in contact met Jan Peter den Ouden van OTT, die meteen toestemde toen hij hoorde van de actie. Daar wilde hij graag aan meewerken. Vrijdagmiddag 10 Juni bleek er door een misverstand geen bus beschikbaar van mijn bedrijf, dat was even schrikken. Ten einde raad belde ik opnieuw OTT en binnen een uur werd mij een Servicebus beschikbaar gesteld alsof het de normaalste zaak van de wereld is en dat is natuurlijk niet zo. OTT staat voor den Ouden TankTransport en wordt gerund door Jan Peter, Arie en Gerard den Ouden en het bedrijf is door hun vader opgericht. Heel veel dank voor hun hulp. Op de weegbrug bleek er 220kg verzameld te zijn en dat was 130 kg minder dan de vorige keer en het klopte natuurlijk precies met wat de mensen ondervonden hadden. Leuk was dat de wethouders Margreet de Deugd en Marten Japenga ook meegedaan hebben. Iedereen weer bedankt voor de positieve bijdrage.”