ALBLASSERDAM – Kinderen uit de groepen acht van vijf basisscholen in Alblasserdam gaan vrijdag 17 juni 2022 rennen, zwemmen en rennen in recreatiegebied en recreatieplas het Lammetjeswiel in Alblasserdam. De ‘Run-Swim-Run’ vindt tussen 12.00 en 14.00 uur plaats bij Het Lammetjeswiel waar de kinderen beginnen met het ren-onderdeel. Hierna komen de kinderen uit bij het strandje. Zij gaan dan 200 meter zwemmen en sluiten af met het lopen van nog eens 750 meter. De kinderen gaan bij de finish uiteraard onthaald worden met een groot applaus. De deelnemende scholen en kindcentra zijn: De Schalm, Het Palet, De Twijn, Het Kompas en ’t Nokkenwiel.

De werkgroep die deze activiteit organiseert bestaat uit Tanja Laging (directeur De Schalm), Branko Trousset, Wesley Scheepbouwer (docenten bewegingsonderwijs) en Het ABC-Team (Laurens Barnhoorn) Door het kleine budget wat hier voor beschikbaar is, hebben zich een aantal sponsoren aangesloten namelijk; De Nederlandse Triatlon Bond, het Ondernemingsfonds Alblasserdam en de Albert Heijn uit winkelcentrum Makado. Vanuit de Nederlandse Triatlon Bond worden badmutsen gesponsord, het Ondernemingsfonds Alblasserdam heeft de (sport)shirts en de  en de startnummers gesponsord. De Albert Heijn verzorgt flesjes water en fruit voor als de kinderen over de finish komen. De atletiekvereniging AAA levert de tijdsregistratie en het bedrijf De Haan helpt aan blauwe bakken.

“Het zou eerst een triatlon zijn maar nu De Blokweer is gesloten hebben we er een run-swim-run van gemaakt,” meldt de organisatie.