NIEUW-LEKKERLAND – De 31-jarige man uit Slovenië, die zondagavond 12 juni 2022 tegen een geparkeerde auto langs de Lekdijk in Nieuw-Lekkerland botste, heeft ook op het politiebureau de blaastest en speekseltest geweigerd. Volgens buurtbewoners was de man stomdronken, maar hoeveel alcohol de man dan had genuttigd, is niet meer te achterhalen. Ook is niet duidelijk of de man ook drugs had gebruikt. Toch komt de Sloveen niet van de verdenking af. Een woordvoerster van de politie legt uit: “Weigering wordt gelijkgesteld aan een alcoholgehalte in de hoogste schaal. Er is daarom een proces verbaal opgemaakt en het rijbewijs van de man is ingevorderd. Hij heeft ook een rijverbod.” De man heeft de nacht doorgebracht in de cel.

Ook in Alblasserdam op de Haven had de man al brokken gemaakt. Daar reed hij tegen paaltjes langs bomen. Er bleven brokstukken van zijn auto achter op de weg.

Vervolgens reed de man op hoge snelheid de dijk uit via Alblasserdam, Kinderdijk en Nieuw-Lekkerland. Even voor de afslag naar de Standerdmolen botste de man tegen een geparkeerde auto. De dertiger probeerde door te rijden, maar kwam bij de rotonde tot stilstand.

Nieuw-Lekkerlanders werkten de man, die wilde vluchten, uiteindelijk tegen de grond en droegen hem over aan de politie.