ALBLASSERDAM – Van 20 tot en met 23 juni 2022 wordt in Alblasserdam de avondvierdaagse gelopen. Er wordt dagelijks gestart en gefinisht op het Scheldeplein. Een grote groep vrijwilligers staat gereed om de vierdaagse, waaraan vele honderden wandelaars deelnemen, in goede banen te leiden. De inschrijvingen voor deelname gaan van start. Er kan ingeschreven worden voor wandeltochten van 2½, 5 en 10 km. De kosten bij voorinschrijving zijn € 4,00 per persoon. Voor groepen die gezamenlijk lopen en groter zijn dan 20 personen is de prijs € 3,00 per persoon. Voor de groepsinschrijving is een inschrijflijst beschikbaar, dit formulier kan gedownload worden via www.avd-alblasserdam.nl.

Nieuwe begeleiderskaarten
Verder laat de organisatie weten: “Er is gebleken dat er veel mensen meelopen zonder zich in te schrijven. Ook voor deze mensen is de organisatie verantwoordelijk als ze op de route lopen. Zo worden er kosten gemaakt voor EHBO en andere veiligheidsmaatregelen. De Begeleiderskaart is niet persoonsgebonden en is in deze week overdraagbaar. De begeleiderskaarthouder ontvangt onderweg wel versnaperingen maar geen medaille en “op de kinderen geselecteerde” presentje. Hierdoor kan de begeleiderskaart voordeliger aangeboden worden en kost deze dit jaar ter introductie: €2.00 De organisatie waardeert het als veel begeleiders hiervan gebruik zullen maken.”

Voorinschrijving
De voorinschrijving vindt plaats op zaterdag 18 juni, van 10.00 tot 13.00 uur, in winkelcentrum Makado. Digitaal inschrijven kan tot en met 17 juni via: www.avd-alblasserdam.nl.

Er is ook de mogelijkheid om op de eerste wandelavond, maandag 20 juni in te schrijven vanaf 17.45 uur op het Scheldeplein. De kosten voor de inschrijving bedragen dan € 7,50 per persoon.  (begeleiderskaart € 4,00). Op maandag 20 juni is het niet mogelijk om nog als groep in te schrijven.

Verkeersmaatregel tijdens de SNS Avondvierdaagse Alblasserdam
Om de SNS Avondvierdaagse veilig en gestructureerd te laten verlopen, wordt het Scheldeplein afgesloten voor alle verkeer met uitzondering van voetgangers. Dit zal plaats vinden tussen 17.30 tot 20.30 uur. Indien noodzakelijk kan ook het stuk Maasstraat, tussen Lekstraat en de Vechtstraat, tijdens diezelfde periode worden afgesloten voor alle verkeer  met uitzondering van voetgangers. Er is weinig parkeerruimte ter plaatse. Deelnemers/bezoekers aan de avondvierdaagse worden verzocht zoveel mogelijk te voet of per fiets te komen.