NIEUW-LEKKERLAND – Een 62-jarige man uit Nieuw-Lekkerland is zaterdagavond 28 mei 2022 ernstig gewond geraakt tijdens een val van een fiets. Het ongeval gebeurde aan het begin van de avond in de Purperreiger in Nieuw-Lekkerland. Al snel was duidelijk dat het er niet goed uitzag. Behalve ambulances en de politie werd ook de Amsterdamse traumahelikopter opgeroepen. De heli landde in eerste instantie in de buurt, maar het Mobiel Medisch Team (MMT) kon vanwege een sloot niet bij de ongevalslocatie komen.

De traumahelikopter vloog steeg daarom weer op en landde op de parkeerplaats van de Aldi aan de Planetenlaan in Nieuw-Lekkerland. De gewonde zestiger is met in ieder geval hoofdletsel met spoed naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam gebracht. Dit gebeurde onder begeleiding van een arts van het MMT.