ALBLASSERDAM – Een automobiliste is woensdagavond 25 mei 2022 gewond geraakt bij een botsing op De Helling in Alblasserdam. De vrouw reed in haar auto het dorp in en reed bij de bocht richting de Dam rechtdoor tegen een lantaarnpaal. De auto zakte vervolgens achteruit de helling af en kwam tegen een boom tot stilstand. De politie, ambulancedienst en de traumahelikopter werden opgeroepen. Mevrouw was namelijk onwel en had volgens omstanders mogelijk een epileptische aanval gekregen. Uit voorzorg werd er ook om hulp gevraagd bij de brandweerkazerne. Vrijwilligers kwamen met een AED onder de arm naar de ongevalslocatie.

De inzet van de traumahelikopter werd uiteindelijk geannuleerd. Mevrouw is per ambulance meegenomen naar het ziekenhuis. Daar moet blijken wat er nu precies misging. De politie zoekt nog uit hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren. Ook wordt bekeken of de bestuurster eerst onwel raakte en daarna tegen de paal botste of eerst botste en daardoor onwel is geraakt.

Vlak na het ongeval stopten automobilisten om hulp te verlenen. Eén van de voertuigen van de helpers zakte ook achteruit De Helling af en kwam in botsing met een andere auto. Er ontstond wat blikschade die via de verzekering afgehandeld gaat worden.

De auto die tegen de paal reed, is door een bergingsbedrijf afgevoerd.