ALBLASSERDAM – Deze week is er een ontwikkelovereenkomst getekend die gaat over de plannen voor de bouw van 33 woningen op het oude Wipmolenterrein aan de Zeevaartschoollaan in Alblasserdam. Dat blijkt uit een brief van Woonkracht10 en projectontwikkelaar Dudok Real Estate. Woensdag 4 mei werd door deze partijen, samen met de gemeente Alblasserdam, een ontwikkelovereenkomst getekend. Daarmee lijkt er na ruim 13 jaar leegstand en braakliggend terrein eindelijk weer wat schot in de zaak te zitten.

De gemeente Alblasserdam verkocht in 2009 de oude Wipmolen aan Westwaard Wonen (dat later Woonkracht10 geworden is.). De opbrengst viel toen tegen, meldde het college in die tijd. Er werd gehoopt en ingeschat dat de winst meer dan één miljoen euro zou bedragen, maar nieuwe cijfers wezen toen uit dat dit ongeveer de helft zou worden. Dit had te maken met plankosten, ambtelijke uren, opstellen van het bestemmingsplan, de milieudienst en planschade. “Deze totale kosten bedragen afgerond 500.000 euro,” meldde het college toen.

Een jaar geleden was er ook al ‘schot in de zaak’. Toen werd gemeld: “Woonkracht10 en Dudok hebben aangegeven extra inzet te plegen om dit plan zo snel mogelijk in procedure te brengen en tot uitvoering te brengen.”

Inmiddels is het plan dus weer iets verder gevorderd. Er zijn afspraken met de gemeente gemaakt over de ontwikkeling van het terrein. Welke afspraken dit precies zijn, is nog onbekend. Het huidige ontwerp gaat uit van 33 grondgebonden woningen (rijwoningen), met verschillende woninggroottes. Een deel van de huizen is bestemd voor de sociale huur en een deel is koopwoning. “Dit eerste ontwerp vormt de basis voor het wijzigen van het huidige bestemmingsplan om de ontwikkeling mogelijk te maken. Voor we dit proces ingaan, willen we u als buurt meenemen in de plannen die we voor ogen hebben,” zo is te lezen in een brief aan de omwonenden die donderdag 5 mei 2022 in de wijk is verspreid.

Voor de buurt wordt binnenkort een informatiebijeenkomst georganiseerd, waarbij mensen vragen kunnen stellen en uitleg krijgen over de plannen.

Een schets zoals deze vorig jaar werd gedeeld.

 

Deel dit bericht via...