ALBLASSERDAM – Twaalf jeugdleden van zwem –en poloclub Wiekslag uit Alblasserdam hebben deze maand hun prestatiebrevet bemachtigd. Afzwemmen bij de zwemschool van ZPC Wiekslag is voor de kinderen altijd een spannende en belangrijke gebeurtenis. Deze keer was het zelfs extra spannend omdat er sinds de laatste keer afzwemmen op 4 december 2021 er minder kon worden geoefend dan  dat de bedoeling was.

Eerst kon er niet geoefend worden omdat dit niet was toegestaan door toedoen van Covid-19. Vanaf half januari mochten de zwembaden weer open en kon er weer geoefend worden. Maar als donderslag bij een heldere hemel werd er besloten zwembad Blokweer per direct te sluiten in verband met technische problemen. En weer was het niet mogelijk te oefenen voor het afzwemmen.

Het bestuur van ZPC Wiekslag heeft er op dat moment direct voor gezorgd dat er bijna zonder onderbreking in het zwembad van Papendrecht geoefend kon gaan worden. De zwemmertjes zijn toen extra fanatiek gaan oefenen en konden onlangs laten zien wat zij hadden geleerd.

ZPC Wiekslag geeft les in de brevetten D t/m G voor zwemmers die na het behalen van hun elementaire ABC-diploma’s verder willen met zwemmen en/of waterpolo.  De instructeurs staan aan het bad om kinderen plezier te laten beleven aan het zwemwater. In deze jeugdopleiding worden stap-voor-stap de diverse zwemslagen aangeleerd, met bijbehorende starts en keerpunten.

Vanaf het seizoen 2012-2013 heeft de CREZ met behulp van zwemtrainer Robbert Donk en diverse andere vrijwilligers gewerkt aan een vernieuwde opzet van de jeugdopleiding. Deze nieuwe opzet beoogt een betere aansluiting van het brevetzwemmen en de zwem- en poloschool. Daarom kunnen leerlingen al vanaf brevet D kiezen om mee te draaien binnen de zwem- en poloschool.

Plezier staat daarbij hoog in het vaandel en kinderen zijn dan ook vrij om te kiezen of zij dat willen. Andersom zijn pupillen in de zwem- en poloschool wel verplicht om het Brevetzwemmen te volgen. In de opleiding introduceert de club de jeugd ook met snorkelen, zwemmend redden of overige vaardigheden in het water.

Zijn er vragen of is er behoefte aan informatie over het brevetzwemmen mail dan naar:  [email protected]

De kinderen die hun brevet hebben verdiend zijn:
Brevet D
Emma van Vliet
Naomi van Rijn
Julie Lindgreen
Liva Akpullukcu
Neline Ettekove

Brevet E
Rianne Buijs
Axel Broekzitter
Mare Slingerland
Diederik de Kievid

Brevet F
Laurens Dijkshoorn

Brevet  G
Shahin Lodder
Lucas de Jonge

Op de foto: Mare Slingerland (Brevet E) met haar trainers Eva Both en Kees Wassenaar.

Deel dit bericht via...