ALBLASSERDAM – 250 kinderen uit de groepen 8 van de basisscholen in Alblasserdam hebben woensdag 13 april 2022 een bezoek gebracht aan technische bedrijven in Alblasserdam. Voor de achtste keer op rij konden leerlingen van de groepen 8 van alle Alblasserdamse basisscholen zich één ochtend onderdompelen in de wereld van de techniek. In het kader van de Techniekroute kon iedere leerling een kijkje nemen in de keuken bij twee technische bedrijven.
Met de Techniekroute willen onderwijs, gemeente en bedrijfsleven basisschoolleerlingen kennis laten maken met de branche en hun interesse wekken voor een technisch beroep. Het aantal banen in de technische sector groeit en Alblasserdamse bedrijven hebben moeite om de openstaande vacatures vervuld te krijgen.

Tijdens de Techniekroute maken de leerlingen uitgebreid kennis met de bedrijven die ze bezoeken. Ze krijgen een rondleiding, kijken naar bedrijfsfilms, maar gaan ook zelf aan de slag. Uiteraard gebeurt dit onder toezicht van de begeleiders van het bedrijf en de scholen.

Deelnemende bedrijven

Bedrijven die aan de achtste editie van de Techniekroute meededen zijn: FN Steel, Nugteren Transport, Iveco Schouten, Valk Welding, Ritmeester, Lagersmit, Maat Transport, City Tec, Discom, Schenk Transport, Arma Tankbouw, ETB de Noord, Egro Service, Alklima, Scania, Royal IHC, Drukkerij Verloop.

Foto’s: Wethouder Kees Jongmans.

Deel dit bericht via...