OUD-ALBLAS – Vijf jaar geleden verhuisde Stefanie de Wildt uit Oud Alblas naar Oekraïne. Door de oorlog vluchtte ze met het echtpaar en hun (pleeg)kinderen waar ze bij werkt, vanuit het midden van Oekraïne naar Berehove, dicht bij de grens met Hongarije. Daar is ze bij bekenden, waar zij eerst gewoond heeft. Omdat het in dit gebied tot nu toe nog rustig is, komen er veel vluchtelingen heen. Samen met de kerkelijke gemeente proberen ze voor al die mensen een plekje te vinden. Al snel was er in de winkels bijna geen eten meer te koop.

Stefanie wordt vanuit Nederland gesteund door een thuisfrontcommissie. (TFC). Deze commissie laat weten: “Dat bracht ons, als TFC van Stefanie op het idee om een transport met de meest nodige goederen te organiseren. Voor ons bijzonder hoe er in twee dagen tijd 5 busjes en 2 vrachtwagens met elk twee chauffeurs klaar stonden om te vertrekken. De hulp en bereidwilligheid van zoveel mensen was overweldigend. Het transport kwam de grens over en alles kon bij Stefanie afgeleverd worden. Diezelfde dag nog gingen er spullen van dit transport verder het land in naar het front. Inmiddels zijn er al meer transporten met hulpgoederen naar haar toe gegaan. Het is daar uitgegroeid tot een depot, waarvandaan alles verder verdeeld wordt.”

Verder meldt de TFC: “Er komen steeds meer vluchtelingen heen. Dagelijks worden er door de gemeente zo’n 300 maaltijden gemaakt. Gelukkig blijft ook hier in Nederland al het nodige binnenkomen. Al een paar keer werd er precies aangeboden wat er nodig was, zelfs voor we de vraag bekend maakten. Deze week kregen we grote legertenten aangeboden, zodat ook daarin mensen opgevangen kunnen worden. De Heere zorgt. Wilt u hier meer over weten? Of wilt u mee helpen door spullen (met name levensmiddelen) in te zamelen?: kijk op www.stefanieinoekraine.nl voor het actuele nieuws.  U kunt zich daar ook aanmelden voor de nieuwsbrief en zien wanneer de eerstvolgende transporten gaan en waar de spullen kunnen worden ingeleverd. Voor het inleveren in Alblasserdam zijn we nog op zoek naar een opslagruimte. Als u hiermee kunt helpen kunt u via de website contact met ons opnemen.”

Deel dit bericht via...