ALBLASSERDAM – Een 22-Alblasserdammer is vrijdag 25 maart 2022 door de rechtbank Rotterdam veroordeeld tot een taakstraf van 150 uur, waarvan zestig uur voorwaardelijk voor een doodsbedreiging aan het adres van (toen demissionair) minister Hugo de Jonge en zijn gezin. Het Openbaar Ministerie had 150 uur taakstraf èn een voorwaardelijke celstraf van een maand geëist. De Alblasserdammer werd 4 november 2021 aangehouden.

De man verstuurde in de maand voor zijn aanhouding via Instagram bedreigingen. Doordat de berichten online verstuurd werden, kon de politie snel achterhalen van wie de bedreigingen afkomstig waren. Hierop heeft de politie het huis, waarin de man woont, doorzocht. De Alblasserdammer werd daarbij aangehouden.

Het was voor de pers vrijdag niet bekend dat de zaak zou voorkomen bij de rechtbank. De zaak stond niet op de ‘rol’. Hierdoor is niet bekend hoe de verdachte er zelf over denkt, wat zijn motivatie was en wat er precies is geschreven over en aan Hugo de Jonge. Normaal gesproken zijn alle rechtszaken met meerderjarige verdachten openbaar en vooraf in te zien door de pers. In dit geval niet. Waarom niet, is ook bij het Openbaar Ministerie nog niet bekend. Mogelijk volgt daar later nog meer informatie over.

Foto: Martijn Beekman, Ministerie van VWS. 

Deel dit bericht via...