ALBLASSERDAM – Het is de hele week al feest op de openbare basisscholen in Alblasserdam. Op Het Palet en ’t Nokkenwiel wordt stilgestaan bij de ‘week van het openbaar onderwijs en opvang’. Vrijdagmiddag 25 maart 2022 kwam burgemeester Jaap Paans op bezoek bij ’t Nokkenwiel, locatie Maasplein, om daar een boek in ontvangst te nemen. Het boek bevatte verhalen en tekeningen, gemaakt door de kinderen van Het Palet en ’t Nokkenwiel.

In de themaweek laten kinderen, leerkrachten, pedagogisch medewerkers, schoolleiders en bestuurders zien dat het openbaar onderwijs en opvang staan voor gelijkwaardigheid, vrijheid en ontmoeting. De week ging maandag feestelijk van start met ochtendgymnastiek. Verder dreunde er muziek door de scholen en locaties en werd er flink gedanst door de kinderen van twee tot dertien jaar oud.

Het thema was dit jaar ‘Waar verhalen samenkomen’. “Een prachtig thema waarmee wij onze kindcentra met elkaar willen verbinden. Er is een boek met prachtige verhalen door de groepen samengesteld,” vertelt Sandra Stam namens de openbare scholen. De verzamelde verhalen van de groepen van IKC Het Palet en IKC ’t Nokkenwiel zijn gebundeld. Iedere locatie ontvangt het boek, zodat alle verhalen die samen zijn gekomen, voorgelezen kunnen worden aan de kinderen.

Nadat de burgemeester een exemplaar van het verzamelwerk in ontvangst had genomen, wilden veel kinderen nog een high five van de burgemeester. En die kregen ze.

Deel dit bericht via...