ALBLASSERDAM – Vanaf aankomende woensdagochtend 30 maart 2022 wordt in de gymzaal van het MFC Maasplein (Maasstraat 30 in Alblasserdam) wekelijks een sportieve ochtend georganiseerd voor de gevluchte kinderen uit Oekraïne. De ochtend wordt verzorgd door het ABC-team in het bijzijn van een tolk. De gemeente Alblasserdam meldt donderdag 24 maart 2022: “De ochtend heeft als doel de kinderen weer echt even kind te laten zijn. Sport en spel staan centraal op de woensdagochtend.”

De kinderen zijn welkom vanaf 09:30 uur en het sportieve programma eindigt om 12:00 uur. Het is de bedoeling dat de kinderen niet zelf naar het MFC Maasplein komen, maar gebracht worden door een ouder of verzorger. Bij aankomst moeten zij zich aanmelden om deel te nemen aan de activiteit. De hele ochtend is er een tolk aanwezig.

Praktische informatie
Afhankelijk van de behoefte en het aantal vluchtelingen in Alblasserdam worden de ochtenden uitgebreid naar meerdere dagdelen per week.
Locatie: MFC Maasplein, Maasstraat 30 Alblasserdam
Tijdstip: 09:30 12:00 uur
Datum: woensdag 30 maart 2022 (daarna wekelijks op woensdagochtend)

Vragen?
De meeste antwoorden zijn te vinden op de website van de Veiligheidsregio via zhzveilig.nl/oekraine . Vragen aan de gemeente Alblasserdam kunnen telefonisch gesteld worden via 14078 of via een e mail aan [email protected]

Deel dit bericht via...